Mange børn, unge og voksne siger, at de ikke kan tegne eller male. Mange stoler altså ikke på de egne evner, og spørgsmålet er, hvorfor det egentlig er sådan – for måske er det jo blot en misforståelse.

Ofte, især hos børn og unge, er der størst fokus på slutproduktet. Designet skal om muligt blive et kunstværk – men det er ikke det, tegning og maling handler om i første omgang. 

Design er en mangfoldigt aktivitet, der handler om opfattelse og fantasi, om den verden, vi lever i, og som vi er med til selv at skabe.

Denne diskussion foregår i flere kapitler og stadier. Der er øvelse, eksperimentering og indlæring af håndværk. Der er ofte langt fra skitse eller skribleri til et færdigt værk. Den kreative proces, der finder sted her, er i fokus for vores undersøgelse af Margareta Erichsen og hendes værker. Kunstneren kan være vores lærer, og vi vil lære meget af hende.

Design handler om opmærksomhed og koncentration. I realiseringsprocessen lærer du at koncentrere dig om et objekt, at være til stede her og nu. 'At komme godt i gang' er et godt motto til at tænke sig om ift.,  hvad er er væsentligt, og til bedre at forstå den verden, vi lever i.

Det her præsenterede materiale kan bruges selvstændigt og det kan også bruges af lærere uden relevant erfaring.

Fordi Margareta Erichsen ofte valgte bygninger og ensembler som motiver, så spiller perspektivtegning altid en vigtig rolle i samlingen.

Men vi vil også tage fat på gratis tegning og tegne 'ud af pletten' og give eksempler. Derudover vil vi også kigge på grundlæggende farvedesign.

Samtidig fortæller materialet historien om en grænselandskunstner, som åbner dørene til en række forskellige perspektiver på vores omgivelser i fortid og nutid.

Man kan bruge materialet i forbindelse med et ophold i skolen - som et projekt- eller epokearbejde - eller på en tur til Ejdersted. Men det kan også bruges kapitel for kapitel.

Vi håber, at kunstundervisere i skolerne vil være interesserede i vores materialer, og at de vil få lyst til at bruge dem. Derudover henvender vi os også til alle kunstinteresserede, der synes det er interessant.